In elk levensverhaal speelt verlies een belangrijke rol. Uit hoe de generaties voor ons omgingen met verlies, valt veel te leren. Ik pas daarom vaak een contextuele intergenerationele benadering toe. Hoe gaan jouw ouders om met verlies, en hoe deden hun vaders en moeders dat? Door hun verhalen te leren kennen, ga je op een andere manier naar dat van jou kijken.
Ik ga het liefst eclectisch te werk. Dat wil zeggen dat ik het beste pak uit verschillende psychologische theorieën. Samen maken we een verkenning van de problemen of moeilijkheden waar je tegenaan loopt. De methode stem ik af op je hulpvraag en begeleidingswens.
Samen gaan we in gesprek over wat jij op dit moment ervaart, wat voor impact dat heeft en wat jij nodig hebt om te helen, je balans en de zin in het leven terug te vinden. Vanaf onze eerste ontmoeting ontstaat een proces dat gaandeweg steeds meer vorm krijgt. Een verlies kan er niet alleen toe leiden dat je de verbinding met anderen kwijtraakt, maar ook die met jezelf. Gesprekken van mens tot mens en op basis van gelijkwaardigheid zorgen ervoor dat jij je weer met jezelf kunt verbinden, met jouw verhaal, met wie jij bent. En zodra je dat weer kunt, ben je ook in staat je weer te verbinden met de wereld om je heen.
Op de pagina Persoonlijk lees je over mijn ervaring en over waarom ik me gespecialiseerd heb in verlies- en rouwtherapie.